dimarts, 13 de març del 2012

Tarda de pluja, peli i "tortas fritas"!! xDDD

Avui hem tingut una autentica tarda de relax, fresqueta i buena onda! Cap al migdia s'ha girat una tempesta, que ha deixat els carrers del a ciutat negats! La majoria de carrers de les afores son de terra i quan plou son força impracticables, aixi que aqui tenen molt assumit que quan plou.. es para el mon! xD

El centre queda a les afores i els dies que plou, com a la majoria dels centres, no hi ha activitats! En consequencia ens hem quedat a caseta gaudint de la fresca (ja que portavem uns dies de calor insuportable, amb temperatures de 45 graus durant el dia i que a la nit no baixaven el suficient per poder dormir comodament!) , mirant pelicules a l'ordinador i practicant una de les tradicions mes instaurades aqui, les TORTAS FRITAS!

El dia que plou, com que no es pot fer massa res mes, es prepara un kg de farina, ou i greix de vaca i es cuinen una mena de torrades rodones, amb un gust que recorda als xurros (deu se per lo olioses ke son!) i que es poden acompanyar de dolç de llet, de melmelada, de xocolata o simplement soles!

Com no podia ser d'altra manera aqui qualsevol excusa es bona per reunirse al voltant d'una taula, cebant mate ben calent i menjar, tot compartint llargues estones de conversa, filosofant de la vida, discutint sobre algun tema d'actualitat o comentant la vida dels conciutadants! No cal ni di que m'hi trobo com a casa! xDDDDDDDDDD

En resum la setmana passada va ser molt fructifera, repleta d'activitats amb el nanus del centre, que cada dia ens son mes propers i ens tenen mes confiança; i el dissabte al vespre vam celebrar el dia de la dona, fent el que ells diuen una "RONDA DE MUJERES".

No tinc molt clar que jo entri dins aquesta categoria pero consisteix en reunirse les dones del barri, fer un parell de jocs o dinamiques, tractar alguns temes referents a la posicio de les dones a casa, de les dones al treball, sobre maltractes, sobre la visio que les propies dones tenen d'elles mateixes.. Va ser una trobada super super emotiva, on van sortir algunes histories que posaven la pell de gallina i on els silencis tot sovint parlavem mes que les paraules...! Com no tot plegat acompanyat de mate o terere (mate cebat amb suc fresc) , menjar i balls! ;)

Com a novetats a destacar que hem començat a fer classes de kumbia (mes endavant seguirem amb el xamame, la chacarera, tango i altres balls tradicionals) - tot un repte per algu com jo que no te ni idea d ballar!! - i que com no podia ser d'una altra manera, al pais del futbol hem entrat a un equip de futbol femeni (n'hi ha 4 a la ciutat) a veure si aprenem alguna cosa i fem baixa tant menjar, que si no haurem de paga sobrepes a l'avio de tornada! hehehe.

Amb les noies que estan fent voluntariat amb mi ens entenem molt rebe de moment, amb els dos nois que viuen a la casa, que son voluntaris de l'associacio tabme genial, i que tot plegat em comença a resulta quotidia! :P No se si aixo es bo o dolent, pero ja començo a sentir-m'ho una mica casa meva i una mica la meva gent... Sense voler a vegades començo a pensar que marxa d'aqui sera molt dificil...! ;)

Un petona gent! Records i abraçades a tothom!

PD: La idea era que fos un escrit curt..! :p ho sento!

1 comentari:

  1. Curiosa la frase: "El centre queda als afores" CONTRADICTIO IN TERMINIS, en dèiem abans!

    ResponElimina