dimecres, 11 d’abril del 2012

Hem tornat a l'escola! xD

Nomes un petit escrit per explicar una de les anecdotes mes simpatiques ocurregudes en aquesta petita ciutat! :P La veritat aquest projecte esta permetent viure coses increibles i torna a l'escola n'ha set una d'elles!
Si be el dilluns al mati vam anar a una escola privada, de les de mes alt nivell, ahir nit vam anar a una de les mes humils de la ciutat, que funciona tambe com a escola per adults en horari nocturn (i a la qual provablement col·laborare!).
Mentre els primers vestien uniforme talment trets de telenoveles com Rebelde way, els altres vestien amb peces usades, reaprofitades, passades de moda.. Mentre uns tenien una infraesctructua increiblement gran i cuidada, amb un munt de recursos a l'abast, els altres escribien sobre pupitres de fa mes de 50 anys, seien en cadires trencades i utilitzaven el guix i la pissarra convencionals!
Mentre els primers anaven a l'escola perque no tenien cap mes obligacio en tot el dia, els segons aprofitavem que l'horari nocturn els permetia assistir a classe en hores fora del seu horari laboral o les seves obligacions familiars... Mentre els primers semblaven tallats tots pel mateix patro i tenien uns protocols molt assimilats.. el la segona escola la diversitat d'edats, de tipus de gent, de necessitats i nivell educactiu, de comportament eres molt molt variats!
Tota una experiencia torna a asseure's en un pupitre d'escola despres de tant de temps i torna a participar d'una classe! :)
Poder coneixer aquestes dues realitats i veure el gran contrast entre els barris i les escoles va ser increiblement enriquidor! Les diferencies entre la manera de treballar entre els mestres d'una i altra escola tambe era obvia, ja que les necssitats que havien de satisfer a un i altre lloc no tenien massa a veure!!
Sigui com sigui l'estona compartida amb uns i altres va fer reviure en mi l'esperit de l'educacio! ;)

2 comentaris:

  1. Ja sabia jo que t'havia quedat alguna assignatura pendent!

    ResponElimina
  2. Que guai poder-te anar seguint! Això que dius és molt interessant i, malauradament, un país que permet una polarització tan bèstia i evident dels seus estrats socials,... en fi... diu molt d'ell (o molt poc!). Petonassus!!!

    ResponElimina